Skip to main content

STUDIECOACHING BIJ VOLWASSENEN

De TOL is reeds meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het onderzoek en behandeling van studeerproblemen .  In de TOL krijgen we  zowel jongeren als jongvolwassenen uit het secundair, hoger of universitair onderwijs voor coaching bij het studeren. Dit gebeurt door psychologen en pedagogen.

In de studiecoaching, die wekelijks 1 of meerdere keren plaats vindt, is er aandacht voor studieplanning, studiemethodiek, studieattitude en motivatie. Er wordt onmiddellijk met de cursus van de jongere zelf gewerkt en nieuwe studiemethoden toegepast op zijn leerstof. We brengen dus geen aparte cursus leren leren. Indien nodig is er verder neuropsychologisch onderzoek mogelijk om nog meer zicht te krijgen op de sterktes en zwaktes van de jongere. Op basis hiervan kan er ook met school  of de opleiding afgesproken worden voor het toepassen van  STICORDI-maatregelen.

We maken in de studiecoaching ook tijd om de jongere psycho educatie te geven over de problemen waar ze tegenaan lopen (faalangst, uitstelgedrag, geheugenmoeilijkheden, .. )

De studiecoaching is mogelijk van maandag tot vrijdag tussen 8u-22u en op zaterdag van 8u -17u.

volwassenen