Binnenkort meer informatie!
Binnenkort meer informatie!
Op 7 oktober 2022 vindt voor de 10e keer het TOL-congres ‘Moeder waarom leRen wij?’ plaats. Dit congres gaat door in het Concertgebouw van Brugge. Het congres slaat een brug tussen iedereen die zich inzet voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het TOL-congres is in Vlaanderen uitgegroeid tot het belangrijkste congres voor leerkrachten en hulpverleners over thema’s als leerstoornissen, ontwikkelingsstoornissen en emotionele problemen. Daarnaast is er ook een uitgebreide en kwalitatieve vakbeurs op het congres. We verwelkomen telkens ongeveer 1000 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland. Op deze jubileumeditie geven opnieuw verschillende professoren en experten een boeiende lezing over hedendaagse topics.
Moderator : Xavier Taveirne
Individueel ticket: 130 euro
Groep 10-19 deelnemers: 117 euro
Groep 20- 29 deelnemers: 104 euro
Groep >30 deelnemers: prijs op aanvraag
Streaming ticket: 95 euro
Individueel ticket: 155 euro
Groep 10-19 deelnemers: 140 euro
Groep 20-29 deelnemers: 125 euro
Groep > 30 deelnemers: prijs op aanvraag
Streaming ticket: 115 euro
Dr Theo Compernolle, is arts, neuropsychiater, psychotherapeut en auteur. Hij doctoreerde aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift “Stress op de middelbare school”. De eerste helft van zijn carrière richtte hij zich op kinderen, adolescenten en hun gezinnen.
Hij zet(te) zich altijd in om wetenschappelijke kennis zo breed mogelijk te delen, niet alleen met universiteitsstudenten en therapeuten, maar ook met het grote publiek in vele honderden lezingen. Hij schreef daartoe ook boeken zoals “Je kind kan het zelf” “Zit Stil”, “Alles went, ook een adolescent”, “Stress: Vriend en Vijand”, “Ontketen je brein”, “Zo haal je meer uit je brein”, voor leerkrachten “Van brokkelbrein naar focus” en heel recent voor ouders: “Ontketen het brein van je kind”. Meerdere werden bestsellers en longsellers.
Hij was onder meer Suez Chair in Leadership & Personal Development aan de Solvay Business School (Brussel), adjunct-professor aan het INSEAD en het CEDEP (Fontainebleau, Frankrijk), gasthoogleraar aan de Vlerick School en hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Info: www.compernolle.com
Sofie Verrijkt werkt als logopediste bij vzw Foyer. Zij maakt hier deel uit van team PIM (Partners in Meertaligheid). Daarnaast is zij ook zelfstandige in een groepspraktijk voor logopedie.
Planting Languages: Meertalig opvoeden, een actuele visie
Prof. Dr. emeritus Hilde Van Waelvelde was 13 jaar werkzaam in de klinische praktijk, onder andere als kinesitherapeut in het Buitengewoon Lager Onderwijs. In 1996 startte zij met les geven aan de hogeschool opleiding Kinesitherapie.
In 2004 behaalde zij haar doctoraat met het proefschrift “Developmental Coordination Disorder (DCD): Underlying Mechanisms”. Sinds 2007 is zij verbonden aan de Universiteit Gent waar zij actief is in het onderwijs in de pediatrische kinesitherapie. Haar onderzoek was voornamelijk gericht op DCD en andere milde neuro-motorische stoornissen.
Zij is (co-) auteur van diverse publicaties over DCD.
Sinds kort is zij op emeritaat.
Pol Ghesquière is Gewoon Hoogleraar Orthopedagogiek (leerstoornissen - deontologie en beroepsethiek) aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de cognitieve factoren gelinkt aan dyslexie en dyscalculie en hun neurobiologische basis, screening en diagnostiek bij specifieke leerproblemen, effectieve instructie en remedial teaching voor kinderen met lees-, spelling- en rekenproblemen.
Hij is Academic Fellow van de International Academy for Research in Learning Disabilities(IARLD). Als voorzitter van het Netwerk Leerproblemen Vlaanderen en als lid van het wetenschappelijk adviesorgaan van Dyslexia International (een NGO erkend door UNESCO), probeert hij ook beleid en praktijk ten aanzien van kinderen, jongeren en volwassenen met een leerstoornis, in het bijzonder dyslexie, te beïnvloeden en te inspireren.
In het boek, geschreven met Walter Hellinckx, “Als leren pijn doet… Kinderen met een leerstoornis opvoeden en begeleiden” (Acco, 2018) heeft hij geprobeerd om zijn wetenschappelijke inzichten te vertalen voor ouders en leerkrachten.
Prof. Steven Eggermont is decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen (KU Leuven) en actief aan de School for Mass Communication Research, waar hij onderzoek voert naar mediagebruik in de kindertijd en adolescentie en naar de effecten daarvan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Hij publiceerde o.a. over het gebruik en de effecten van seksueel georiënteerd mediagebruik, de relatie tussen media en gezondheidsgedrag en de impact van sociale media op het psychosociaal welzijn van tieners. Hij voert dit onderzoek met collega’s van de universiteiten van o.a. Harvard, Michigan en Ohio State en werkte aan de University of Pennsylvania, de University of London en de Universiteit van Amsterdam.
yondr is een immersive media agency gespecialiseerd in VR/AR, metaverse- en digital experiences.
Een allround ondernemer, public speaker en business strategist met een voorliefde voor immersive experiences. Als co-founder en managing partner van yondr, pioniert Pieter al meer dan 7 jaar internationaal op het gebied van virtual- & augmented reality. Yondr is een award-winning immersive media agency dat focust op VR/AR, het bouwen van virtuele werelden en digital ervaringen. Naast yondr is Pieter als medeoprichter ook actief binnen de VRTL Academy, waarmee hij samen met zijn partners C-levels en Executives door middel van bootcamps onderdompelt in de wereld van web3, NFT’s en de metaverse.
Geert Lefevere is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is werkzaam in het AZ Sint- Janziekenhuis in Brugge, waar hij binnen de dienst psychiatrie instaat voor de psychotherapeutische aanpak. Hij is staflid aan het Korzybski-Instituut, een opleidingscentrum voor Oplossingsgerichte Therapie. Naast de klinische praktijk verzorgt hij opleiding, supervisie en vorming in binnen- en buitenland. Recent verscheen onder zijn redactie: ‘De therapeutische Alliantie. Het Brugs Model van Oplossingsgerichte Cognitieve Systeemtheorie’ (Academia Press).
Wil je met uw firma deelnemen aan de vakbeurs/congresmap op het congres?
Het Concertgebouw, gelegen aan 't Zand, is een cultureel complex in Brugge.
't Zand 34
8000 Brugge