Congres in Brugge

Moeder, waarom leren wij?

Op 7 oktober 2022 vindt voor de 10de keer het TOL congres Moeder waarom leRen wij? plaats. Dit congres gaat door in het Concertgebouw van Brugge.

In het verleden zorgden professoren van verschillende universiteiten van Vlaanderen voor een boeiende dag. Enkele sprekers van de vorige congressen waren Prof.D.Dewachter, Prof.P.Adriaaensen, Prof. T. Kieboom, Prof. P. De Sutter, Prof. R. Torfs…

Meer info voor het volgende congres kan u vinden door onze facebookpagina of website te volgen of via ons contactformulier uw mailadres op te geven (button met verbinding naar facebookpagina en contactformulier).

Enkele gastsprekers 7 oktober 2022

Prof. T. Compernolle

Dr Theo Compernolle, is arts, neuropsychiater, psychotherapeut en auteur. Hij doctoreerde aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift “Stress op de middelbare school”. De eerste helft van zijn carrière richtte hij zich op kinderen, adolescenten en hun gezinnen.

Hij zet(te) zich altijd in om wetenschappelijke kennis zo breed mogelijk te delen, niet alleen met universiteitsstudenten en therapeuten, maar ook met het grote publiek in vele honderden lezingen. Hij schreef daartoe ook boeken zoals “Je kind kan het zelf” “Zit Stil”, “Alles went, ook een adolescent”, “Stress: Vriend en Vijand”, “Ontketen je brein”, “Zo haal je meer uit je brein”, voor leerkrachten “Van brokkelbrein naar focus” en heel recent voor ouders: “Ontketen het brein van je kind”. Meerdere werden bestsellers en longsellers.

Hij was onder meer Suez Chair in Leadership & Personal Development aan de Solvay Business School (Brussel), adjunct-professor aan het INSEAD en het CEDEP (Fontainebleau, Frankrijk), gasthoogleraar aan de Vlerick School en hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Info: www.compernolle.com

Prof. H. Van Waelvelde

Prof. U Gent, , Pediatrisch Kinesitherapeut

Prof. P. Ghesquière

Locatie

Het Concertgebouw is een cultureel complex in Brugge. Het gebouw, gelegen aan 't Zand, werd opgetrokken voor "Brugge 2002 Culturele hoofdstad van Europa", al waren er reeds in de jaren 1990 plannen om een dergelijk project op te starten in Brugge, uitgaande van de provincie West-Vlaanderen.

Het gebouw is van een ontwerp van het architectenduo Paul Robbrecht en Hilde Daem. De gevels zijn bekleed met duizenden rode terracottategels, 68.000 in totaal, alle gebakken in Sint-Omaars in Noord-Frankrijk. De Lantaarntoren zelf bestaat voornamelijk uit glas. Het interieur is eerder sober.

Behalve een grote concertzaal die beschikt over 1290 zitplaatsen op drie niveaus, is er een kamermuziekzaal die plaats biedt aan 320 toeschouwers. Op het gelijkvloers is er het Concertgebouwcafé en op de zevende verdieping, de bovenste etage van de Lantaarntoren, is er een expositieruimte voor hedendaagse kunst. Men heeft er ook een goed uitzicht over de stad. Dankzij enkele bijzondere architecturale ingrepen, zoals de 4.696 veren waarop het hele gebouw rust, biedt het Concertgebouw een uitstekende akoestiek en behoort op dat vlak tot de wereldtop. 

Heb je een vraag? Een opmerking?


© TOL. Website door GESELLE.be | Uw privacy